Social

Primarii castigate din primul tur

Cei mai multi primari din marile orase au fost realesi din primul tur. Cam toti contracandidatii lor au fost considerati din start outsideri. Edilii au devenit mici baroni locali , cu foarte multa putere economica , dar si lideri politici locali ai partidelor care i-au sustinut.

Electoratul i-a votat deoarece a considerat ca sunt buni gospodari, fara sa ia in considerare culoarea lor politica. PD-L se afla pe primul loc la candidatii care au castigat din primul tur in orasele mari si resedinta de judet , ei adjudecandu-si 14 fotolii de primar.

Urmeaza PNL – cu cinci primarii si PSD – cu patru primarii. In topul primarilor cu "pete" penale se afla realesul Constantei, Radu Mazare (PSD) – cu trei dosare la DNA, urmat de primarul Aradului, Gheorghe Falca (PD-L) – un dosar blocat la procurorii anticoruptie, si Mircea Muntean (PNL), care a avut probleme cu justitia pana cu putin timp in urma.

PD-L si-a pastrat primarii cu imagine foarte buna pentru realizarile lor in mandatul 2004-2008, cum ar fi la Alba Iulia – Mircea Hava cu 65%, la Brasov – George Scripcaru cu 69%, la Targu-Mures – Dorin Florea cu 52%, la Slatina – Darius Valcov, cu peste 55 de procente. Liberalii si-au consolidat pozitiile in orase-cheie, cum ar fi Baia Mare (Cristian Anghel), Deva (Mircia Muntean), Giurgiu (Lucian Iliescu), Zalau (Capalnasiu Sandu Victor), Caras-Severin (Ion Vela Marcel).

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea