Social

#steag secuiesc #primaria sfantu gheorghe

Primaria Sfantu-Gheorghe a arborat doua steaguri secuiesti

Primaria municipiului Sfantu-Gheorghe a arborat la intrarea in institutie doua steaguri secuiesti, alaturi de cel al Uniunii Europene si de doua steaguri ale Romaniei.

Asemenea steaguri au mai fost arborate si pe primariile din municipiul Miercurea-Ciuc sau Gheorghieni , in judetul Harghita, precum si in unele comune din Tinutul Secuiesc , informeaza NewsIn.

In luna august, conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) le-a transmis tuturor primarilor din aceasta zona o scrisoare prin care le propune sa arboreze pe fatada institutiilor drapelul secuilor, ca un gest simbolic.

La Sfantu-Gheorghe, un drapel secuiesc a mai fost amplasat si in sala de sedinte a Consiliului Local. Vicepresedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, a declarat ca are cunostinta despre mai multe primarii din Covasna care au comandat drapele secuiesti - cu soarele si luna in auriu, pe fond albastru deschis - dar nu stie daca au fost amplasate inca. "Nu este ilegal sa se amplaseze aceste steaguri. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea