Social

Primaria se transforma intr-o staretie a spitalelor

Nici in cele mai indraznete proiectii, Oprescu nu s-ar fi visat in postura de staret general al spitatelor Capitalei. Un fel de vizir cu prerogative substantial mai largi decat ale ministrului sanatatii, care va ordona credite si va implementa politici de strategie sanitara, incepand de la edificarea de spitale noi si repararea celor vechi pana la managementul unitatilor sanitare. Din dusmani ireconciliabili, Eugen Nicolaescu, ministrul sanatatii, si Sorin Oprescu, primarul Capitalei, au ajuns sa aiba intrevederi, sa-si faca bezele, sa se pasuiasca, sa se admire, sa se complimenteze reciproc, sa croiasca impreuna planuri si sa-si acorde cecuri in alb. Vremea cand ministrul il facea pe Oprescu “chirurg impostor ” si il demitea de la conducerea Spitalelor Universitar si Elias, iar actualul primar il gratula pe Nicolaescu cu complimentul ca este un “ contabil pacient” este de domeniul trecutului, deschizand o era a armoniei desavarsite si a pacii cosmice. Regulile dupa care joaca acum cei doi fosti dusmani sunt stabilite la masa familiei liberale din care provine Nicolaescu, care l-a infiat si cautionat pe
Oprescu. Conduita adoptata de acum inainte de primar, cu privire la strategia sanitara, a fost reglata in cele mai mici amanunte de nasii  clanului politic care l-a luat in arenda si care ii acorda credit si protectie politica.

 

Continuarea in Gardianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea