Social

#bani parinti rechizite #bani rechizite # bani elevi #inceperea anului scolar

Primaria Capitalei da bani parintilor cu venituri sub 5.700 lei!

Veste buna pentru parinti si copii, deopotriva! Primaria Capitalei isi propune sa ofere 450 de lei copiilor din invatamantul primar si gimnazial pentru procurarea rechizitelor scolare. Ajutorul se ofera odata pe an elevilor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei, se arata intr-un proiect de hotarare a CGMB.

 

„Beneficiarii sunt parintii/reprezentantii legali ai copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, incadrati intr-o forma de invatamant publica sau privata, cu resedinta sau domiciliul stabil in Bucuresti de cel putin sase luni. (...) Produsele care pot fi achizitionate cu sprijinul financiar sunt: Carti pentru copii, rechizite si papetarii pentru copii”, se arata intr-un proiect de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Astfel, elevii pot primi un sprijin financiar o data pe an scolar daca au un venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei.

Pentru a intra in posesia acestor bani, parintii trebuie sa trimita o cerere de solicitare, doar prin posta, la adresa: strada Constantin Mille nr.10. De asemenea, parintii trebuie sa locuiasca in Bucuresti de cel putin sase luni, iar copilul trebuie sa fie inscris la o scoala din Capitala.

Autoritatile isi propun ca, prin acest proiect, sa previna abandonul scolar. In expunerea de motive a proiectului se arata ca 18,5% din populatia romana cu varsta prescolara si scolara nu face parte din sistemul national de educatie.

Ultimele statistici arata ca 1,5 la suta dintre elevii din invatamantul primar si gimnazial renunta la scoala, iar 7,9 la suta dintre persoanele inscrise in institutiile postliceale parasesc sistemul de educatie. Astfel, Romania se afla pe locul al treilea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste abandonul scolar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea