Social

#profesori #greva #scoala

Prima zi de scoala, boicotata de profesori

Sute de profesori din judetele Arad, Calarasi, Bihor, Timis, Bistrita-Nasaud, Iasi, Maramures si Bacau picheteaza astazi sediile prefecturilor. Protestul profesorilor face parte dintr-o serie mai larga de actiuni sindicale, care vor culmina cu greva generala din 5 octombrie.

Liderii sindicali din educatie vor sa organizeze mai multe proteste. inclusiv pichetarea sediului Parlamentului marti, 15 septembrie , in timpul sedintei de asumare a raspunderii Executivului pentru Legea salarizarii .

In ciuda dorintei profesorilor de a depolitiza prima zi de scoala , politicienii au instistat sa participe la festivitatile de deschidere. In Hunedoara, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, si presedintele Consiliului Judetean, Ioan Mircea Molot, participa la deschiderea anului scolar la Scoala "I.G. Duca".

"Nu s-a rezolvat mai nimic la negocieri, asa ca vom mentine calendarul protestelor. Marti, pe 15 septembrie, vom picheta sediul parlamentului, iar pe 5 octombrie va fi greva generala", a declarat pentru Evenimentul Zilei Aurel Cornea, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Ceilalti lideri sindicali si-au revizuit insa atitudinea fata de greva. Gurvernul le-a oferit la negocieri posibilitatea de a lua parte la comisia interministeriala care va mai putea modifica Legea salarizarii pana pe 30 iunie 2010. Sindicalistii din educatie au ramas singurii care sustin greva generala, considerata inoportuna de Bogdan Hossu, liderul Cartelului Alfa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea