Social

#zilua nternationala a mediului #yaht #competitie #protejare natura #regatta mediului #marea neagra

Prima "Regatta a Mediului" la malul Marii Negre

Pentru prima data pe litoralul romanesc, se va da startul unei competitii cu mesajul: Sa pastram Marea Noastra curata!  Organizata pentru trei categorii de yachturi cu vele, regatta mediului se va desfasura sambata, 6 iunie, pe traseul Mangalia-Constanta.

Regata Mediului este un eveniment organizat la initiativa Ministerului Mediului ca parte a campaniei "Saptamana Mediului Tau" pe care ministerul a desfasurat-o in perioada 1-6 iunie cu ocazia Zilei Internationale a Mediului de pe 5 iunie.

Marea Neagra trebuie protejata

Conceputa ca o cursa menita sa atraga atentia asupra nevoii de a proteja Marea Neagra si biodiversitatea marina, Regatta Mediului va alinia la start veliere din toate categoriile. In competitie se vor putea inscrie atat veliere de mici dimensiuni, cu o lungime de pana la 10 m, cat si veliere mari sau de curse.

"Protectia mediului reprezinta una dintre cele doua directii pe care Grupul Rompetrol le sustine prin platforma de responsabilitate sociala "Energia vine din suflet" pe care am lansat-o anul acesta. Din acest motiv ne am alaturat campaniei "Saptamana mediului tau", unul dintre cele mai importante proiecte care militeaza pentru protectia si conservarea mediului", a declarat Sorin Blaga, vicepresedinte marketing si comunicare Grupul Rompetrol.

Inscrieri

Inscrierile se vor face sambata dimineata la ora 8:00 iar startul se va da din portul turistic Mangalia. Echipajele concurente vor lupta ajutate doar de vântul din panze, iar la sfarsitul competitiei castigatorii fiecarei categorii vor fi premiati in cadrul unei petreceri organizate la Constanra. Locul I va fi premiat cu 1000 de euro, locul al II-lea   cu 400 de euro si locul al III-lea cu 300 de euro.

"Suntem prezenti la Regatta Mediului in calitate de sponsor principal avand convingerea ca spiritul competitiv si curajul sunt doua dintre cele mai importante ingrediente ale succesului"
, a mai spus Sorin Blaga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea