Social

#reactie #victime colectiv #club colectiv #biserica ortodoxa romana

Prima reactie oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane dupa tragedia din clubul Colectiv

Dupa tragedia din clubul Colectiv, in presa a aparut o stire potrivit careia un preot anonim din judetul Prahova a facut o asociere fortata intre tragedia din Clubul Colectiv din Bucuresti si sarbatoarea de Holloween.

Intr-un comunicat oficial al Bisericii Ortodoxe Romane, citat de libertatea.ro, se precizeaza ca:

"Referitor la stirea falsa postata despre un presupus preot anonim din judetul Prahova care ar fi facut o asociere fortata intre tragedia din Clubul Colectiv din Bucuresti si sarbatoarea de Holloween precizam:

In aceste zile in care opinia publica din tara si strainatate este profund marcata de tragedia petrecuta intr-un club din Bucuresti in seara zilei de 30 octombrie 2015, consideram ca astfel de dezinformari postate sub protectia anonimatului sunt iresponsabile si au rol de manipulare.

Celor care au fost tentati sa dea crezare unor astfel de dezinformari, precizam ca Patriarhia Romana si-a exprimat compasiunea si solidaritatea cu familiile indoliate si cei aflati in suferinta pe pat de spital in dimineata zilei de 31 octombrie 2015. La Sfanta Liturghie din ziua de 1 noiembrie 2015, in biserici si manastiri din Arhiepiscopia Bucurestilor au fost oficiate rugaciuni pentru insanatosirea celor raniti si de pomenire a celor trecuti la Domnul. De asemenea, din ziua de 31 octombrie 2015, preotii de caritate din spitale acorda asistenta religioasa si consiliere spirituala celor greu incercati in tragedia din Clubul bucurestean.

Regretam faptul ca in astfel de momente in care se impun compasiunea si solidaritatea cu cei greu incercati in urma tragediei din Clubul Colectiv mai sunt persoane care incearca sa incite la ura si intoleranta", se arata intr-un comunicat emis de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Mai mult decat atat, reprezentantii Bisericii, au donat sange si sunt solidari cu victimele, si spera ca exemplul lor sa fie urmat si de alti credinciosi.

“Incercam sa impletim rugaciunea cu fapta buna, mai ales in locurile unde au fost internate victimele. Multi dintre colegii mei au cunostinte printre cei incercati acum. S-a decis organizarea unor slujbe speciale in capelele spitalelor unde sunt acesti tineri si rugaciunea continua, inclusiv donarea de sange”, a mai spus parintele Galeriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea