Social

#reactie adversa #doctorita #romania #vaccin

Prima reactie adversa grava la vaccin, in Romania! O doctorita a facut paralizie faciala dupa rapel

O tanara doctorita de la Spitalul Judetean Valcea, sectia ORL, a facut o reactie adversa grava si foarte rara in urma vaccinarii impotriva coconavirusului.

 

Mai exact, dupa primirea rapelului, in cazul acesteia s-a inregistrat o paralizie faciala temporara. Anuntul a fost facut de ministerul Sanatatii. , dupa administrarea rapelului. Este prima reactie severa din Romania in urma vaccinarii.

Doctorita in varsta de 32 de ani din Valcea a fost adusa la Bucuresti. Aceasta este internata in spitalul Universitar din Capitala, dupa ce a cerut transferul din Valcea.

In acest moment, pacienta se afla intr-o stare de sanatate buna, iar rezultatele analizelor nu arata modificari patologice. Reactia adversa avuta, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rara, care se manifesta si la alte tipuri de vaccinuri, potrivit sursei citate.

Un al doilea medic din Romania a suferit o reactia adversa severa dupa de a primit vaccinul anti-coronaviruis. Este vorba despre un rezident din Cluj care a sustine ca a suferit o semipareza dupa ce a primit doza de rapel. 

”Ma simteam foarte, foarte molesit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greata, ameteala, iar noaptea, cand m-am trezit, nu am putut sa ma misc, a fost ca o semiparalizie pe partea stanga, in zona in care fost administrata si prima doza”, a declarat medicul rezident, la un post TV, potrivit realitatea.net. El se simte bine acum. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea