Social

#eclipsa de luna Romania #eclipsa de Luna Albastra #prima eclipsa de Luna Albastra # eclipsa de luna

Prima eclipsa de Luna Albastra din ultimii 150 de ani! Este vizibila si din Romania!

Astazi, 31 ianuarie, are loc prima eclipsa de luna din 2018, dar si prima eclipsa de Luna Albastra din ultimii 150 de ani. Fenomenul inedit care s-ar mai putea produce tocmai in 2028, anunta Space.com.
Eclipsa de luna de pe 31 ianuarie va fi prima dintre cele doua care se vor produce in cursul anului 2018 si este speciala deoarece va avea loc intr-o zi in care pe cer va fi Luna Albastra. Aceasta este denumirea populara data celei de-a doua luni pline care se produce in cursul aceleiasi luni.
Fenomenul este vizibil in nord-estul Europei, Asia, Australia, nord-estul Africii, nordul Americii, nord-vestul Americii de Sud, Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic, Oceanul Indian si Antarctica. Eclipsa incepe la 12 h 51 m, cand Luna nu a rasarit inca pe teritoriul tarii noastre, avand faza maxima la 15 h In Romania devine vizibila doar cand Luna incepe sa iasa din umbra Pamantului dupa 17 h 11 m.
Eclipsa se incheie la 18 h 09 m, potrivit www.astro-urseanu.ro. Tot pe 31 ianuarie, se va produce la 15 h 25 m faza de Luna Plina, denumita “Luna albastra”, folosita pentru a face referire la Luna Plina care se produce de doua ori in cadrul aceleiasi luni calendaristice.
Potrivit acestui calcul, in 2018 Luna albastra se produce de doua ori, pe 31 ianuarie si, respectiv 31 martie, potrivit moongiant.com.
Sursa foto: yogimehtab.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea