Social

#stat #pensii #silviu prigoana

Prigoana: Romanii nu merita o pensie mai mare de 1.500 lei

Silviu Prigoana sustine ca o pensie de 1.500 de lei este "mai mult decat suficienta pentru orice roman ca sa traiasca".

Deputat PD-L si membru al Comisiei Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor, Prigoana sustine plafonarea pensiilor pentru echilibrarea bugetului.

"Indiferent ca pensionarul a fost director la Petrom ori sondor nu merita o pensie mai mare de 1.500 de lei, pentru ca nivelul contributiei sociale nu justifica acest lucru. Astfel fondul de pensii nu este de randament menit sa faca profit ci, pur si simplu, unul de solidaritate. Am militat pentru limitarea alocatiei pentru mame la maxim 1.000 de euro, fac la fel pentru pensii. Pai cum sa ia nevasta-mea, care are salariu de 10.000 de euro, alocatie de 8.500 de euro. Ce naiba suntem nebuni? La fel e si la pensii", a declarat Silviu Prigoana pentru Money.ro.

Omul de afaceri a oferit exemplul SUA, unde statul acorda pensionarilor un venit lunar universal de 600 de dolari, in cazul in care acestia nu au o pensie in sistem privat.

Prigoana spune ca taierea cheltuielilor salariale si eventualele disponibilizari vor fi stabilite separat in fiecare minister.

"Nu am primit nicio initiativa legislativa pe care s-o dezbatem in Parlament. Eu cred ca declaratiile presedintelui Basescu si ale ministrului Vladescu despre taieri sunt doar niste opinii personale. Discutam pe concret atunci cand primim o hartie oficiala de la Guvern", a mai spus Prigoana.

Sotul Adrianei Bahmuteanu vede o sursa de economii la buget si in taierea cheltuielilor publice pentru educatie.

"Bugetul Invatamantului este de 6% din PIB din care 4% se duc pentru facultatile de stat. Din moment ce ele oricum percep taxe de studiu n-ar mai trebui sa primeasca alocatie bugetara. In nicio tara nu se intampla asa ceva. Exista doar un sistem de burse si atat. O asemenea initiativa legislativa s-ar aproba in doua luni si ar genera o economie de 4% din PIB", a mai spus Prigoana pentru Money.ro.

 

Citeste si

Pensiile scad cu 15%, salariile bugetarilor cu 25%

Pensiile isi revin la sfarsitul anului, spune Basescu

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea