Social

Prigoana da cu pliciul in sectorul 5

Silviu Prigoana vrea sa se bata pentru Primaria Generala, dar PD-L l-ar trimite sa candideze in sectorul lui Marian Vanghelie.

Omul de afaceri Silviu Prigoana ar candida la functia de primar general al Capitalei, pentru PD-L, cu conditia unei revolutii legislative: modificarea Legii administratiei locale astfel incat Bucurestiul sa fie condus de un singur primar, iar primarii de sector sa devina consilieri. PD-L, care pregateste lansarea secretarului general Vasile Blaga pentru Primaria Generala, a luat in discutie o candidatura a lui Silviu Prigoana, dar la sectorul 5.

"As accepta", a declarat Silviu Prigoana, intrebat daca, in cazul in care PD-L ­i-ar propune, ar dori sa candideze in alegerile locale pentru Bucuresti. Deocamdata, conform unor surse din PD-L, liderii politici au discutat doar varianta unei propuneri a lui Silviu Prigoana, pentru Primaria Sectorului 5 . Omul de afaceri spune ca pana acum niciun partid nu i-a facut o oferta.

Dumnealui insa "ar accepta sa fie si portar la PD-L, sau si sa lipeasca afise", dar conditionat. La conditii, Silviu Prigoana nu se joaca. El cere modificarea Legii administratiei locale astfel incat Capitala sa aiba un singur primar si tot judetul Ilfov sa se desfiinteze si sa fie administrat de seful Bucurestiului. "Ce inseamna Otopeni, Chiajna, Bragadiru? Astea sunt orase?!", spune Silviu Prigoana.

Dupa parerea sa, primarii alesi ai acestor localitati ar trebui sa devina, dupa modificarea legislativa, membri ai Consiliului Bucuresti, alaturi de primarii celor sase sectoare. Prigoana considera ca in Bucuresti e nevoie de un singur cap – primarul general, iar ceilalti trebuie sa fie consilieri locali.

Vrea sa conduca singur orasul

Ordonatorul de credite ar fi tot primarul general. "Bucurestiul este ca o masina cu sapte volane", dupa parerea omului de afaceri, care vrea sa conduca orasul de unul singur. "Daca se accepta conditiile acestea, voi candida", declara Silviu Prigoana. Cota pe care o are in sondaje il indreptateste pe Prigoana, spune el, la candidatura pentru Primaria Generala, dar ar accepta sa se lupte si pentru sectorul 5.

Conform unui sondaj Insomar publicat recent, independentul Silviu Prigoana se bucura de 44,8% cota de incredere in Bucuresti, situandu-se al doilea dupa medicul Sorin Oprescu (PSD), care are 46,9%. Actualul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, este cotat la 20,8%.

Speculatiile privind posibila implicare a lui Silviu Prigoana in campania electorala pentru alegerile locale au inceput la scurt timp dupa botezul copilului sau, ceremonie la care au participat presedintele Traian Basescu si sotia sa, Maria. PD-L ar putea sa faca public numele candidatului sau pentru Primaria Generala pe 31 martie.
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Politica Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea