Social

#rom #silviu prigoana #tigan

Prigoana a convins Senatul sa aprobe schimbarea termenului "rom" in "tigan"

Propunerea legislativa initiata de Silviu Prigoana pentru schimbarea denumirii de "rom" cu "tigan", a fost votata de senatorii din Comisiile pentru drepturile omului si egalitate de sanse din Senat.

Cele doua comisii au dat aviz favorabil propunerii, odata cu un amendament propus de Olguta Vasilescu , senator PSD, care prevede sanctionarea atribuirii de conotatii negative notiunii de "tigan".

Puiu Hasotti, liderul senatorilor liberali a sustinut si el initiative lui Prigoana.

"Nu se poate sustine ideea ca vrea Consiliul Europei sau ca vrea altcineva, de vreme ce tari ale Consiliului Europei ii denumesc pe tigani tigani , si nu romi si nu cred ca au de gand sa dea o lege prin care sa ii numeasca altfel decat asa cum ii numesc acum", a explicat Hasotti, citat de Gandul.info.

Presedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda, sustine insa ca Romania risca sa fie condamnata la CEDO pentru aceasta masura.

"Prevederile Conventiei Europene si ale Tratatului Uniunii interzic discriminarea si dreptul altora de a se pronunta in legatura cu soarta etniilor", a explicat Frunda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea