Social

Priboi, anchetat cu controversatul om de afaceri Boerica

DNA a inceput urmarirea penala impotriva fostului deputat PSD Ristea Priboi , acuzat de trafic de influenta, luare de mita si primire de foloase necuvenite .

Procurorii anticoruptie au perchezitionat ieri domiciliul din Bucuresti al lui Ristea Priboi, in prezenta sotiei acestuia. Surse judiciare ne-au declarat ca fostul deputat ar fi primit mai multe cadouri de la controversatul om de afaceri craiovean Genica Boerica.

Ieri, procurorii cautau, printre alte astfel de cadouri, si o pusca de vinatoare, care, spun aceleasi surse, ar fi trebuit sa ajunga la fostul prim-ministru Adrian Nastase. Procurorii nu au putut sa-i aduca la cunostinta acuzatiile lui Ristea Priboi, pentru ca acesta este in continuare de negasit. Anchetatorii au insa indicii ca el ar fi parasit Romania de cel putin doua luni. Cotidianul a dezvaluit de curind ca fostul deputat PSD ar fi plecat din tara cu citeva luni in urma, in Dubai.

Potrivit unor surse judiciare, Ristea Priboi este cercetat de DNA intr-un dosar alaturi de protejatul sau, Genica Boerica, dar si de alti functionari din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj.

Surse judiciare ne-au declarat ca Ristea Priboi ar fi ajutat o retea de firme patronata de Genica Boerica ce ar fi beneficiat de rambursari ilegale de TVA. Aceleasi surse ne-au declarat ca Ristea Priboi are mai multe dosare penale in cercetare, atit la DNA, cit si la Parchetul General.

Ristea Priboi a fost unul dintre oamenii de incredere ai fostului premier Adrian Nastase. A fost consilier al lui Nastase, la Camera Deputatilor, intre 1994 si 2000. Ristea Priboi a fost acuzat ca a participat in calitatea sa de ofiter de Securitate la reprimarea revoltei muncitorilor brasoveni din 15 noiembrie 1987.

Unul la mare, altul la racoare

Genica Boerica a fost condamnat, de Tribunalul Bucuresti, la opt ani de inchisoare intr-un dosar privind tot obtinerea nelegala de restituire de TVA in valoare de peste 13, 5 milioane de lei noi. Recursul lui Boerica se judeca in prezent la Curtea de Apel Bucuresti.

In timpul anchetei, procurorii au instituit masura sechestrului asiguratoriu asupra a trei imobile din municipiul Craiova, precum si a unuia din Milano (Italia), 104 piese de bijuterii confectionate din aur si pietre pretioase (ridicate de la resedinta lui Boerica din Bucuresti), in valoare de 120.000 de lei noi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea