Social

Prezentare Bienala Periferic și artist talk Matei Bejenaru la ICR Stockholm

Joi, 10 aprilie, Institutul Cultural Roman de la Stockholm organizeaza la sediul sau prezentarea Bienalei Internationale de arta contemporana Periferic 8 – Art as Gift/Arta ca dar.

La acest eveniment au fost invitati aa participe Matei Bejenaru, artist si initiator al Bienalei Periferic de la Iasi, Johanna Billing si Roza El Hassan, artisti participanti la Bienala Periferic 8, Dóra Hegyi, coordonatorul proiectului tranzit.hu in Budapesta si curatorul Bienalei Periferic 8 – Art as Gift si Anders Kreuger, director la Universitatea de Arta din Malmo si curator la Lunds konsthall, curatorul Bienalei Periferic 6 – Prophetic Corners.

Pornind de la o prezentare din mai multe perspective: cea a initiatorului, a curatorului si a artistului, invitatii ICR Stocholm vor supune dezbaterii conceputul propus pentru editia din 2008 a Bienalei Periferic: poate fi arta vazuta drept dar? care sunt metodele speculative care influenteaza realizarea si valoarea sociala a artei? este practica sociala a oferirii de daruri un act exclusiv pozitiv sau reflecta un sistem complex de motivatii diverse: relatiile de putere, dependenta si dorinta de prestigiu? De asemenea, in cadrul discutiei va fi analizata posibilitatea unei bienale de a isi forma un public local si de a media dialogul intre diverse domenii culturale.

Discutia despre bienala va fi precedata de un eveniment conex, organizat de Institutul Cultural Roman de la Stockholm in colaborare cu wip:konsthall. Astfel, pe 9 aprilie, in cadrul  programului Then and Here #5 al centrului de arta wip:, publicul de arta contemporana suedez va putea sa vizioneze, filmul „Pasajul” al artistului Stefan Constantinescu si sa participe la un artist talk sustinut de Matei Bejenaru.

Bienala de Arta Contemporana Periferic 8 - Art as Gift / Arta ca dar se va desfasura la Iasi in perioada 8- 13 octombrie 2008 .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea