Social

# infectari #previziuni sumbre #coronavirus #capitala #bucuresti

Previziuni sumbre pentru Bucuresti! 100.000 de infectari pana la Craciun

 

Un cercetator roman face previziuni sumbre pentru Capitala. Potrivit acestuia, numarul de infectari cu noul coronavirus poate creste pana la aproape 100.000 de infectari. 

Este vorba despre cercetatorul Octavian Jurma care sustine ca saptamana viitoare se va depasi pragul de 100.000 de cazuri de infectari in Bucuresti.

In prezent, numarul de cazuri de infectari cu noul coronavirus, in Capitala, este de 86.225. Zilnic acest numar creste exponential. La ultima raportare a autoritatilor (14 decembrie), in Bucuresti s-au inregistrat 556 de cazuri noi, iar cu o zi in urma, pe 13 decembrie au fost 1.142 de cazuri noi.

"In Capitala, rata de acumulare este destul de mare, peste 10.000 de cazuri saptamanal. In ultimele sapte zile au fost aproape 12.000 de cazuri inregistrate si 18.000 de cazuri, in 14 zile. Astfel ca nu este decat o chestiune de timp pana cand se vor depasi 100.000 de cazuri in Bucuresti. Si cel mai probabil saptamana viitoare se va intampla acest lucru.

Dar depinde foarte mult de felul in care coboara curba (infectarilor n.r). Curba coboara in doua feluri: fie prin masuri de restrictie si izolare, adica medicale si epidemiologice, fie prin scaderea numarului de teste. Pentru ca aceasta curba pe care noi o vedem este curba cazurilor confirmate prin teste RT-PCR. Si pe masura ce testele scad, este tot mai greu sa monitorizam situatia reala", a spus Octavian Jurma, pentru ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea