Social

#piata imobiliara #apartament #bloc

Preturile apartamentelor vechi, scadere cu 30% pana in 2012?

Stefan Dumitrascu, arhitect sef al Sectorului 3, sustine ca preturile apartamentelor din blocurile construite inainte de 1989 in Bucuresti vor scadea cu peste 30% pana in primavara anului viitor.

Diferente mare dintre pretul de executie si cel de vanzare al unui apartament nou va scadea in perioada urmatoare, lucru ce va duce si la scaderea preturilor apartamentelor vechi, spune arhitectul sef.

"Pretul de executie, in Bucuresti, pentru un metru patrat standard de apartament se situeaza undeva intre 450 si 500 de euro. In cazul in care se ia in considerare si valoarea terenului pe care se construiesc aceste apartamente, un pret fara profit pe metrul patrat de apartament ar fi undeva la 600 de euro. Ce este peste aceasta suma poate fi considerat profit al dezvoltatorului", a spus Dumitrascu, citat de Gandul.info.

Profitul mediu pentru constructori este intre 11% si 18% in Europa, astfel ca pretul unui apartament nou in Bucuresti ar putea scadea pana la 700 euro/mp, a explicat arhitectul.

"Preturile apartamentelor din vechi din Capitala au scazut si vor continua sa scada cu peste 30% pana in primavara anului viitor. Vor scadea nu pentru ca nu ofera confortul la obiect, ci pentru ca utilitatile comune, apa, gaze, canal, sunt invechite, iar cumparatorii se uita acum foarte atent la orice detaliu", a mai spus spus Dumitrascu.

Odata cu scaderea pretului apartamentelor, vor scadea si chiriile, crede arhitectul sef al sectorului 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea