Social

Preturi neschimbate la medicamente pana pe 30 iunie

Un nou punct de conflict intre Ministerul Sanatatii si distribuitorii de medicamente . Ministrul Eugen Nicolaescu a hotarat astazi ca pretul la medicamente nu va creste pana la 30 iunie, aceasta fiind a treia inghetare a costului medicamentelor in acest an, masura in legatura cu care distribuitorii de medicamente nu au avut nici o reactie.

Ministrul a anuntat aceasta decizie astazi, in cursul unei intalniri cu reprezentantii importatorilor si distribuitorilor de medicamente. El a adaugat ca preturile vor ramane neschimbate pana pe 30 iunie, timp in care vor fi analizate preturile produselor farmaceutice din tarile europene si valorle la care intra acestea in tara.

Nicolaescu a anuntat ca motivul pentru inghetarea preturilor este acela ca se doreste ca toti cetatenii sa aiba acces la tratamente bune, care sa nu le scoata din ce in ce mai multi bani din buzunare. De asemenea, a fost anuntata si o intalnire cu producatorii de medicamente, care va avea loc saptamana viitoare, pentru discutii referitoare la revizuirea preturilor.

Cu aceasta ocazie ministrul a atins din nou punctul sensibil al disputei intre minister si importatorii de medicamente, spunand despre acestia ca nu au rabdare si se gandesc numai la profitul propriu, in loc sa gandeasca pe termen lung si in echilibrul dintre avantajele proprii si cele ale bolnavilor.

Ca raspuns la declaratiile din ultima vreme, importatorii si distribuitorii au comunicat ca vor debloca depozitele si nu vor mai sista livrarile catre farmacii deoarece "acesta forma de protest nu a impresionat pe nimeni". In ultimele doua luni importatorii si distribuitorii de medicamente din tara noastra au protestat fata de decizia Ministerului de a nu le permite cresterea preturilor , la inceputul acestei luni ei inchizand chiar depozitele de medicamente si oprind distribuirea catre farmacii si spitale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea