Social

#scumpire #import #medicamente

Pretul medicamentelor importate creste din aprilie cu pana la 6,25%

Medicamentele de import s-ar putea scumpi de la 1 aprilie cu pana la 6,25%, dupa actualizarea preturilor in functie de cursul valutar utilizat in bugetul pe 2010, a declarat, miercuri, consilierul ministrului Sanatatii, Sipos Emse.

Anuntul a fost facut in cadrul unei dezbateri publice organizate de Ministerul Sanatatii pe tema ordinului privind modificarea si completarea Ordinului ministrului Sanatatii 75/2009 pentru aprobarea normelor privind modul de calcul al preturilor la medicamentele de uz uman.

Directorul Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, Dan Zaharescu, a precizat la finalul dezbaterii ca producatorii au cerut Ministerului inghetarea pretului la medicamentele care sunt acum pe piata, iar noul ordin al ministrului Sanatatii, care include, implicit, noua metodologie de calcul, sa fie aplicata doar pentru medicamentele nou introduse pe piata in Romania.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea