Social

#carne #pret carne #majorare preturi #carne craciun

Pretul carnii s-ar putea majora pana la Craciun

Pretul carnii de porc ar putea sa creasca cu 10-15% pana la Craciun, din cauza scumpirii materiei prime, combustibililor si utilitatilor, a anuntat, joi, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Radu Timis.

Totodata, Timis spune ca am putea sa asistam si la o scumpire a mezelurilor, dat fiind ca producatorii din aceasta zona cumpara carne cu 25% mai scumpa decat cea achizitionata la inceputul lui 2012.

"Noi vom incerca sa marim pretul cu 10%. Nu vrem, dar ne obliga situatia, daca materia prima este mai scumpa si se anunta in fiecare saptamana scumpiri. Nu stim insa daca piata va suporta majorarile de pret", a mai spus presedintele ARC.

Statistica arata ca, in Romania, cea mai cautata carne este cea de porc. Consumul anual de carne de porc pe cap de locuitor este de 60 de kilograme. In schimb, un roman consuma pe an doar 15-20 kilograme de carne de pasare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea