Social

#mihai ghimpu #republica moldova #vize #romani

Presedintele Republicii Moldova a ridicat vizele pentru cetatenii romani

Noul presedinte al Republicii Moldova se tine de promisiuni . La doua zile dupa ce declara ca primul lucru pe care il va face dupa ce va fi confirmat presedinte va fi sa scoata vizele pentru romani, Mihai Ghimpu a semnat decretul care stabileste acest lucru. Presedintele interimar moldovean a semnat aseara decretul de anulare a vizelor, care intra in vigoare de astazi.

Cetatenii romani care vor dori sa treaca granita spre Republica Moldova vor putea face acest lucru fara sa mai aiba nevoie de viza, incepand de astazi. Ieri, presedintele moldovean a anulat, prin decret, decizia Guvernului din 8 aprilie de introducere a regimului de vize cu Romania. "Vineri decretul va fi publicat in Monitorul Oficial si cetatenii romani vor putea intra, in aceeasi zi, in Republica Moldova fara vize. Urmeaza ca granicerii sa se conformeze decretului presedintelui statului", a spus, ieri, Mihai Ghimpu, intr-o conferinta de presa.

Ghimpu, care a fost confirmat presedinte al Republicii Moldova, in urma cu doua zile, a spus ca vamesii care nu vor respecta decretul presedintelui Republicii Moldova privind ridicarea vizelor pentru Romania vor fi trasi la raspundere. "Decretul presedintelui este obligatoriu pentru toate organele puterii din stat. Daca vamesii nu-l vor respecta, vor fi trasi la raspundere. Un stat de drept nu poate trai in afara legii. Am trait opt ani asa, ajunge!", a spus presedintele interimar, citat de Realitatea.net.

Ghimpu ataca fosta guvernare comunista

Seful statului moldovean s-a declarat rusinat de fosta guvernare comunista si a dat asigurari ca va lua decizii prin care sa fie inlaturate efectele deciziilor gresite de pana acum. El a spus ca a semnat acest decret pentru ca inca din 2006 Chisinaul printr-o lege a abolit regimul de vize cu cetatenii UE, si o hotarare de Guvern nu poate sa anuleze legea, noteaza Realitatea.net.

Vizele pentru cetatenii romani au fost introduse la inceputul lunii aprilie, dupa ce fostul presedinte Vladimir Voronin a acuzat Romania de interventie in treburile interne ale Moldovei. Decizia a fost luata pe fondul protestelor de strada, prin care cetatenii moldoveni au contestat rezultatele alegerilor parlamentare din aprilie, castigate de comunisti .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea