Social

Presedintele il gireaza pe Botos

Cu Ilie Botos la dreapta sa, Traian Basescu s-a declarat multumit de activitatea procurorilor Parchetului General, acuzind in schimb coruptia judecatorilor.

Prezent ieri la bilantul Parchetului General pe anul trecut, Basescu a apreciat munca depusa de procurori , insa le-a explicat ca e clar ca mai avem un drum lung de parcurs. El a mentionat insa ca exista o mare diferenta intre cifrele din bilant si perceptia exterioara institutiei, aver-tizindu-i pe procurori ca Justitia este una dintre institutiile cu cea mai scazuta credibilitate .

Pentru judecatori, ciuma

Basescu i-a taxat fara mila pe judecatori. In instanta inca avem un nivel ridicat de coruptie, a afirmat seful statului. El a mai apreciat o data ca munca procurorilor a inceput sa dea roade, chiar daca uneori cu unele stingacii, insa a considerat ca Justitia va incepe sa functioneze abia atunci cind ceea ce incep Parchetele se va reflecta in hotaririle instantelor.

Pe de alta parte, presedintele tarii le-a transmis procurorilor ca nu ar trebui sa-si faca griji in privinta declaratiilor cu care ies la rampa inculpatii. Orice inculpat are dreptul de a spune ce doreste, ceea ce reprezinta un mare dezavantaj pentru procuror, deoarece acesta nu are si el libertatea de a vorbi despre dosarele la care lucreaza. Insa atit timp cit sinteti convinsi ca probele adunate in dosar arata 0, nu aveti de ce sa faceti un pas inapoi, a accentuat Basescu.

Moment de cumpana

La fel ca si la bilantul DNA, presedintele Romaniei a precizat ca orice interventie a vreunui politician trebuie facuta publica. Am convingerea ca sintem intr-un moment de cumpana. Ori institutiile statului incep sa functioneze, dind semnalul ca au devenit libere si capabile sa aplice legea, ori aceasta pornire va fi oprita mai devreme sau mai tirziu fie de catre politicieni, fie de adevarate campanii impotriva procurorilor, a mai avertizat Traian Basescu.

Incurajari discrete in dosarul Patriciu

Traian Basescu a facut aluzii la dosarul Patriciu si la telefoanele date de premierul Tariceanu procurorului general Ilie Botos in ziua retinerii omului de afaceri. Va rog, pe de o parte, va cer, pe de alta, sa va considerati absolut independenti si sa aplicati legea. Statutul pe care il aveti acum va face responsabili doar in fata celor 22 de milioane de romani, nu in fata oamenilor politici sau a oamenilor cu bani. Presedintele i-a avertizat pe procurori: Aveti obligatia sa aplicati oricui legea: fie ca este politician, fie ca nu, fie ca este un om cu un potential economic extrem de ridicat. Toti sintem egali in fata legii. Orice interventie politica la nivel central, local trebuie facuta publica si nimeni nu are dreptul sa interfereze activitatea procurorilor si judecatorilor, a subliniat Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea