Social

Presedintele ii indeamna pe romani sa nu intre in panica

Confirmarea prezentei virusului H5N1 in Romania era previzibila, a apreciat sambata presedintele Traian Basescu , prezent la santierul de la podul de la Maracineni. "Este o noua ocazie pe care ne-o da viata de a fi solidari cu realitatea. In al doilea rand, cred ca n-ar trebui sa comentez in plus, decat sa apreciez pozitia publica a Guvernului Ungariei, care a precizat ca nu sunt restrictii la exporturile de alimente care utilizeaza carne de pasare din Romania procesata termic. De fapt, Guvernul Ungariei ne spune la toti ce avem de facut", a spus Basescu. Traian Basescu a afirmat ca extinderea gripei aviare si afectarea omului tin pana la urma de respectarea unor norme elementare de igiena. "Ar fi mult mai semnificativ in ceea ce ne priveste daca, in loc sa ne rezumam simplu la a spune "Nu mai cumpar carne din supermarket chiar daca este stampilata, controlata", poate ar fi extrem de interesant daca am constata o crestere majora a vanzarilor la sapun ", a spus seful statului. El a declara ca va continua sa ofere exemple personale in ideea ca el continua sa consume carne de pasare, dar bine preparata termic si sa manance oua bine fierte.
"Administratia si-a facut treaba, dar acum vine responsabilitatea noastra, aceea de a privi cu luciditate un lucru rau si de a face tot ce trebuie facut ca sa ne ferim, sa nu intram in panica", a declarat seful statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea