Social

#preoti Colectiv #patriarh daniel #bor

“Presedintele director general al Godporatiei BOR”: “Sa vina lumea la biserica, nu la club!”

“De Craciun si Boboteaza rugam popii sa fie la fel de discreti cum au fost la Colectiv. Sa nu va prindem pe la usi!” este doar unul dintre mesajele adresate Bisericii pe Facebook de romanii indignati de absenta de la locul tragediei a Preafericitului Daniel sau a unui sobor de preoti in zilele de doliu, pe motiv ca „n-au fost invitati”.

La inceputul saptamanii, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a spus  „Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau, puteau sa mearga la biserica si sa ceara unui preot sa se deplaseze pentru a tine o mica slujba. Preoti au trecut in acea noapte pe acolo, dar nu se face rugaciune in context de haos si de situatie emotionanta. Nu putem sfinti ceva ce nu exista. Nu se face slujba intr-un local. Rugaciunea se face intr-un context, se face in biserica la Sfanta Liturghie”.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a catalogat atitudinea drept “o bataie de joc”. „Faptul ca presedintele director general al Godporatiei BOR, Daniel, da un comunicat si aflam ca se roaga pentru morti si raniti in cadru restrans, la liturghie, nu ma abtin sa-l consider o bataie de joc. Cei care cred in el si in ceea ce reprezinta au nevoie de rugaciunea patriarhului la vedere, ca sa le intareasca inimile, nu de comunicate si slujbe secrete”, a scris.

Ieri, la inmormantarea uneia dintre victimele din clubul Colectiv. seful Bisericii Ortodoxe Romane a rabufnit. "Nu mai judecam. Am spus sa nu mai judecam pe nimeni, numai ne rugam. Daca vin preotii, de ce vin preotii. Daca nu vin preotii, de ce nu vin. Asta e atitudinea ostila fata de biserica! Nu invatati dumneavoastra Biserica ce rol are ea. invatati mai bine credinta ortodoxa! Nu vrem sa se considere ca facem spectacol. Nu vrem sa ne laudam, dar la fiecare am dat o anumita suma… Sa vina lumea la biserica, nu la club! Acolo au murit, dar noi ne rugam in biserica”, a declarat Patriarhul. 
seful Bisericii Ortodoxe Romane a fost prezent  si la inmormantarea lui Claudiu Petre. Aici insa, imediat ce patriarhul a intrat in capela in care trupul eroului din Colectiv a fost depus, apropiații acestuia au iesit. Asta, in semn de protest fața de atitudinea adoptata de liderul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) si de BOR, ca instituție, in cazul celei mai mari tragedii produsa in Bucuresti in ultimii 20 de ani.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea