Social

Presedintele a impus fuziunea pe agenda D.A.

Dupa ce Basescu le-a trasat duminica drept tema sa fuzioneze, PD si PNL au inceput sa discute despre asta, deocamdata doar in propriile partide. Liberalii si democratii s-au gindit chiar sa comande sondaje pentru a vedea cam care ar fi ponderea in conducerea noii formatiuni.

Conducerile PNL si PD au discutat ieri, fiecare separat, despre initierea fuziunii dintre cele doua partide. Democratii, silitori, au avansat si citeva termene pentru acest proiect. Vor fi stabilite niste jaloane ale unui calendar necesar discutiilor viitoare pe acest subiect, a declarat presedintele PD Emil Boc la terminarea sedintei partidului. Potrivit unor surse din conducerea PD, jaloanele de care vorbea Boc isi vor incepe materializarea odata cu inceputul lunii ianuarie, moment in care conducerea partidului a decis sa intensifice discutiile pe marginea fuziunii. Primul pas care va fi facut in acest sens va fi comandarea unui sondaj intern cu privire la perceptia in rindul populatiei a viabilitatii unui asemenea proiect politic.

Si la Biroul Permanent al PNL s-a discutat despre fuziunea cu PD, desi nu s-a recunoscut public acest fapt. Conform unor surse liberale, Calin Popescu Tariceanu le-a recomandat colegilor sa se gindeasca serios la acest subiect si sa ii pregateasca psihic si pe liderii filialelor liberale. Ca si cei de la PD, si liberalii s-au gindit sa faca niste sondaje mai intii, dar nu cu scopul de a vedea ce crede populatia despre fuziune, ci pentru a stabili exact ponderea celor doua partide la impartirea functiilor de conducere. Conform sondajelor recente, PNL pare in dezavantaj, raportul intre cele doua partide fiind de 2:1. Liberalii ar prefera ca noua formatiune sa aiba o structura federativa, ajungind astfel la vorba lui Valeriu Stoica. Liberali cu vechime, Mircea Ionescu Quintus si Radu Cimpeanu au protestat fata de aceasta idee, cel din urma amenintind chiar cu demisia. Tariceanu insusi si-a exprimat indoiala ca PD chiar crede in ideea fuziunii.

Basescu face agenda Aliantei

Si alte idei exprimate de Basescu duminica au fost rezolvate ieri de liderii PNL si PD. Consiliul Aliantei a decis definitivarea in luna ianuarie a proiectului legislativ de organizare si functionare a televiziunii publice, pentru a intra in dezbatere parlamentara la inceputul sesiunii urmatoare. O a doua hotarire luata a fost cu privire la masurile pe care cele doua partide le vor lua in cazul parlamentarilor chiulangii. Masurile vor fi luate impotriva celor care lipsesc de la voturile finale, de la dezbaterile pe buget sau pe tema motiunilor opozitiei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea