Social

#masina #lege #permis auto #fals # adeverinta medicala

Preschimbarea permisului auto: Peste 1.300 de soferi au utilizat adeverinte medicale false

Peste 1.300 de soferi au incercat sa-si preschimbe permisul de conducere apeland la adeverinte medicale false, potrivit politistilor de la ghiseele Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV).

Acestia atrag atentia ca aceia care folosesc acte medicale false vor ramane fara permis auto si li se va intocmi dosar penal.

"Dosarele sunt verificate si, dupa o anumita perioada, tot ajungem la cel care a utilizat falsuri. Asa am prins 1.346 de soferi care s-au folosit de adeverinte medicale false. Acum, toti au dosare penale pentru fals si uz de fals si vor ramane fara permis", a declarat pentru libertatea.ro Dan Mosescu, seful de la Permise si Inmatriculari Bucuresti.

Pe de alta parte, Politia Rutiera intentioneaza sa intocmeasca o baza de date cu toate masinile inmatriculate in alte tari care circula pe drumurile din Romania. Automobilele vor fi oprite de agentii de circulatie si urmeaza sa fie inregistrate.

Statistica arata ca, in cele mai multe cazuri, masinile cu numere straine sunt implicate in diferite infractiuni. In plus, unele dintre ele nu sunt asigurate, iar conducatorii auto nu pot plati despagubiri in cazul unui accident.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea