Social

Presa zisa

Cristian Tudor Popescu , succesorul lui Dumitru Tinu, unul dintre cei mai toxici agenti de influenta ai KGB din mass media din Romania. Lansarea si-a facut-o conducand minerii sa devasteze sediul redactiei Dreptatea. Comportamentul abuziv pe care si-l permitea in calitate de nepot al lui Iulian Vlad, seful securitatii ceausiste. „Servitorul lui Taher” – raportul Civic Media mentioneaza relatiile de afaceri ale lui CTP cu mafia araba din jurul lui Dumitru Tinu. Gasca lui CTP initia mari tunuri de presa si punea la cale santaje de sute de mii de euro.

Oare daca astazi as fi mort, frazele acestea ar trece drept adevar despre viata mea? Asa cum arata mass media romanesti, probabil ca da. Si vor fi si unii care le vor considera „informatii”, „dezvaluiri”, chiar si dupa ce vor citi acest text.

O caracteristica fundamentala a presei romanesti de azi este travestirea afirmatiei in informatie . Presa vorbita si presa scrisa se transforma in presa zisa. Sau asazisa.

Sunt pline ecranele, undele si paginile de insi care asazic, care maraie “va spun eu”, care ranjesc “hai domne, ca e stiuta treaba”, care racnesc enormitati fara nici cea mai mica acoperire bazandu-se pe apetitul publicului pentru “soching” si pe tendinta naturala a romanului standard mediu de a lua de bun tot ce aude mai rau despre o persoana, in special publica.

O alegatie suficient de “strong” a unui asazicator e luata apoi drept “sursa” primara si citata entuziast ca informatie de alti asazicatori sau drept confirmare : vedeti, eu am spus demult ca asa stau lucrurile.

 

Continuarea in Gandul

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea