Social

#john fitzgerald kennedy #asasinat #comemorare #conspiratie

Presa spaniola: Cine l-a ucis pe John Fitzgerald Kennedy?

La 45 de ani de la asasinarea lui john fitzgerald kennedy in Dallas, teoria conspiratiei se mentine vie. In 22 noiembrie 1963 Kennedy a fost impuscat in limuzina prezidentiala, iar teoria vizeaza un complot al CIA, FBI, KGB sovietic, regimul cubanez sau, inclusiv, al vicepresedintelui Lyndon B. Johnson.

Raportul Warren (1964), intocmit dupa ancheta oficiala desfasurata dupa moartea presedintelui a conchis ca atentatul a fost comis de o singura persoana, Lee Harvey Oswald, un fost puscas marin in varsta de 24 de ani, care a negat pana la sfarsit ca el ar fi faptasul, noteaza ziarul Las Provincias.

Oswald nu a ajuns sa fie judecat avand in vedere ca la doua zile dupa arestarea sa, el a fost victima gloantelor trase de Jack Ruby, proprietarul unui club de noapte din oras si banuit de legaturi cu mafia si care in prezenta camerelor de filmare a profitat de transferarea suspectului pentru a-i pune capat vietii.

Comisia insarcinata cu redactarea raportului Warren a sustinut aceeasi teorie precum cea argumentata de FBI si de politia locala din Dallas dupa cercetarile oficiale care il desemnau pe Oswald drept autorul impuscaturilor trase de la fereastra cladirii Dealey Plaza, un emblematic edificiu din Dallas.

Aceasta versiune a fost pusa sub semnul indoielii de nenumarate ori in anii care au urmat pe masura ce apareau semne de intrebare privind capacitatea unui singur om de a planui si executa crima, precum si dificultatea tehnica de a trage focurile de arma sau motivatiile reale ale lui Oswald.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea