Social

#nicolae ceausescu articole #presa elena ceausescu

Presa scria mai multe articole pentru Elena Ceausescu decat pentru dictator

Pe 7 si 26 Ianuarie erau zilele de nastere ale cuplului Elena si Nicolae Ceausescu , astfel ca presa, in frunte cu "Scinteia", vuia de articole omagiare.

Inainte de 7 ianuarie, ziua de nastere a Elenei Ceausescu , "Scinteia" publica pe prima pagina articole ample, in care diverse persoane isi exprimau opiniile despre sotia dictatorului, informeaza Adevarul.

Regula era ca omagiile sa fie scrise de catre persoane din conducerea Partidului Comunist. Articolele nu erau scrise in totalitate de catre persoanele semnatare.

Nomenclaturistii doar trimiteau materialele, dar forma si marimea finala a omagiilor o dadeau redactorii de la ziar, in functie de necesitatile editoriale.

"In prealabil, conducerea ziarului contacta anumite persoane de la partid, pe care le invitau sa scrie", sustine Stefan Andrei, fost ministru de Externe al Romaniei in perioada comunista.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea