Social

Presa internationala comenteaza victoria lui Sorin Oprescu

Presa internationala comenteaza victoria candidatului independent Sorin Oprescu in turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei, apreciind ca acest rezultat sporeste sansele opozitiei de stanga de a castiga scrutinul legislativ din toamna.

Victoria lui Oprescu, un independent sustinut insa de Partidul Social Democrat (PSD) din care s-a retras cu putin timp in urma, in cazul in care este confirmata, ar putea ajuta formatiunea de opozitie sa negocieze aliante postelectorale dupa alegerile din toamna care s-ar putea incheia fara o victorie decisiva, relateaza agentia Reuters.

"Este clar ca PSD a castigat alegerile", a declarat presedintele social-democrat, Mircea Geoana. "Romania se pregateste pentru un Guvern social-democrat la toamna", a adaugat acesta.

O serie de analisti sustin ca Partidul National Liberal (PNL), formatiunea de guvernamant, ar putea transforma actuala cooperare tacita cu social-democratii din Parlament intr-o coalitie, scenariu tot mai probabil daca Oprescu preia conducerea Primariei Capitalei.

"Cei care vor izolarea lui Traian Basescu si a partidului sau (Partidul Democrat-Liberal, PLD) castiga teren si incep sa creada ca o astfel de alianta poate castiga", a declarat analistul Cornel Nistorescu .

Alti analisti anticipeaza ca PNL si PLD vor depasi divergentele dintre ele si vor pune din nou bazele aliantei are a castigat alegerile in 2004.

Agentia Associated Press (AP) scrie ca Oprescu, fiul unui fost general de Securitate, si-a cucerit electoratul bucurestean prin felul sau de a vorbi taraganat si direct. Candidatul independent a fost sustinut de fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si de Partidul Social Democrat din care s-a retras recent, aminteste AP. (continuarea in Mediafax)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea