Social

#suprimarea libertatilor #eliberare treptata #regim comunist #presa chineza #china

Presa chineza, in pragul unor schimbari istorice

Presa din China forteaza limitele cenzurii, dupa 30 de ani de regim comunist .

China dispunea, la sfarsitul Revolutiei Culturale, de o presa in serviciul puterii, care publica sloganele zilei, insa 30 de ani mai tarziu, internetul, noile tehnologii si concurenta le permit jurnalistilor sa ignore cenzura, intre anumite limite, comenteaza AFP.

Recent, presa si site-urile chineze au criticat autoritatile dintr-un oras din provincia Henan, pe care le-au acuzat de delapidare , dupa ce au angajat 11 viceprimari, lucru care "depaseste limita acceptabila pentru popor ", potrivit unui ziar din Beijing.

In urma cu mai multe saptamani, agentia China Noua a evocat, pentru prima oara dupa multa vreme, miscarea soferilor de taxi din Chongqing, folosind cuvantul "greva". Subiecte altadata considerate tabu sunt din ce in ce mai des abordate de presa chineza , in special de cotidienele si revistele comerciale, care au aparut la jumatatea anilor '90.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea