Social

#barack obama #discurs inaugurare #cenzura presa chineza

Presa chineza cenzureaza discursul lui Obama

Mai multe site -uri chineze au eliminat mentiunea pe care a facut-o Barack Obama referitoare la comunism, in discursul de investitura .

"Amintiti-va ca generatiile anterioare au infruntat comunismul si fascismul nu doar cu rachete si tancuri, ci si cu aliante solide si convingeri puternice", a spus Obama printre altele, in discursul sau de investitura de 18 minute.

"Celor care se agata de putere prin coruptie si minciuna si ii reduc la tacere pe nemultumiti, le spun ca se afla de partea nepotrivita a istoriei, dar le vom intinde o mana daca sunt dispusi sa slabeasca stransoarea", a continuat Obama. Insa in traducerile publicate pe principalele portaluri chineze - Sina si Sohu, cuvantul "comunism este omis", ca si referirea la reducerea la tacere a nemultumitilor, relateaza Reuters.

Un alt portal cu audienta mare, Netease, a eliminat cu totul paragraful cu referirea la comunism, numai ca un utilizator din Canada l-a adaugat intr-un comentariu cu urmatoarea observatie: "Hahaha, comunismul si fascismul". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea