Social

Preotul diavolului, tupeu de ucigas

Preotul ucigas de la manastirea "Sfanta Treime" da dovada in continuare de un tupeu care ar putea face invidiosi pana si cei mai sangerosi criminali. Dupa ce s-a aratat nepasator fata de faptul ca a ucis cu sange rece o tanara maicuta de doar 23 de ani, dupa ce a sustinut ca a facut un lucru corect omorand un om, dupa ce, impreuna cu armata sa de maicute, i-a luat la bataie pe vicarul Episcopiei Husilor si pe politistii si procurorii veniti la fata locului pentru a ancheta acest caz, ieri criminalul in sutana, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, a oficiat slujba religioasa de pomenire a victimei sale, care va fi inmormantata astazi in localitatea natala Perieni. La fel ca un asasin care se intoarce la locul crimei, asa-zisul preot s-a rugat pentru sufletul Irinei. Adica pentru sufletul celei pe care a legat-o pe cruce, a infometat-o si a lasat-o sa moara pentru a o "scapa de duhul rau". Inca o data criminalul in sutana a declarat ca a incercat sa o salveze pe Irina Cornici, precizand ca "lupta cu diavolul este foarte grea" si ca in cazul victimei sale, a recurs la metoda exorcizarii pentru ca "diavolul nu se poate trata cu pastile".

Consatenii Irinei cer pedepsirea criminalilor
La priveghiul calugaritei a fost prezenta si sora Iustina, una dintre colgele de la manastire ale Irinei, pe care familia a luat-o acasa dupa barbaria petrecuta la "Sfanta Treime". Aceasta a precizat ca Irina avea un comportament normal si ca a inceput sa se agite dupa ce a fost legata de preotul ucigas si de complicele sale maicute. "Irina avea un comportament normal. Dupa ce a fost legata pe cruce a inceput sa se agite. O saptamana a stat infometata, nici apa nu ii dadeau. Parintele Daniel le-a obligat pe maicute sa o trateze pe Irina in acest mod. Maica stareta o tinea incuiata. Eu nu am participat la aceasta actiune, am fost doar martora", a declarat sora Iustina, care nu va mai fi lasata, de catre mama ei, sa se intoarca la "Sfanta Treime".

In acelasi timp, consatenii Irinei au declarat ca sunt indignati de moartea tinerei, precizand ca sunt hotarati sa nu-i accepte, la inmormantare, pe reprezentantii manastirii. De asemenea, ei au spus ca preotul Corogeanu si maicutele ar trebui sa fie supusi unor chinuri la fel ca cele pe care le-a indurat Irina.


Urmariti penal
Altfel, preotul, impreuna cu cele patru maicute de la manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu, care l-au ajutat pe acesta la uciderea in chinuri groaznice a Irinei Cornici, au fost instiintati ca sunt cercetati penal de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui. Preotul ucigas Petru Corogeanu si complicele sale, maicutele Nicoleta Arcaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas sunt acuzati de lipsire de liberate urmata de moartea victimei. Procurorul Ovidiu Berinde a precizat ca cei cinci vor fi cercetati deocamdata in stare de libertate, o alta masura urmand sa fie propusa, daca va fi cazul, dupa incadrarea juridica a faptei. Anchetatorul a mai spus ca se asteapta rezultatul unei expertize medico-legale complementare privind cauza exacta a mortii tinerei maicute. Procurorii au audiat pana in prezent 24 de persoane, majoritatea fiind maicute de la manastirea "Sfanta Treime".


Asfixiere si deshidratare
Irina Cornici a murit asfixiata si deshidratata, lucru relevat in raportul medicilor legisti vasluieni care au efectuat necropsia calugaritei. In certificatul de deces al tinerei se mentioneaza drept cauze ale decesului insuficienta cardio-respiratorie acuta, insuficienta respiratorie restrictiva prin contentie (mecanica), soc hipovolemic (scaderea volumului de oxigen din sange), deshidratare importanta in contextul unui bufeu delirant halucinator (schizofrenie) neglijat, cu stare de agitatie psihomotorie severa. Procurorul Ovidiu Berinde a precizat ca in acest moment se asteapta rezultatele finale ale contraexpertizei de la Institutul de Medicina Legala Iasi. Acesta a mai spus ca "producerea socului hipovolemic a fost favorizata de mai multi factori: agitatie, deshidratare, consum de energie, precum si rolul legaturilor peste abdomen si piept".

Dupa cum se stie, preotul a spus ca atunci cand a sosit ambulanta, "sora Irina avea puls si chiar i s-au pus perfuzii". El este insa contrazis de directorul Serviciul de Ambulanta a Judetului Vaslui, dr. Dan Petrovici, acesta declarand ca medicul care a ajuns la manastire a constatat ca "erau instalate semnele mortii si rigiditatea cadaverica specifica unui deces". "Ambulanta a plecat in urma primei solicitari facute, si asta pentru ca de la capatul celalalt al firului s-a spus ca tanara aproape nu mai are puls si nu respira. Apelul a intrat in categoria urgentelor de gradul zero", a spus dr.Petrovici. "De asemenea, pacienta prezenta rani groaznice la gura si semne dubioase pe gat. Tinandu-se cont de varsta fetei, s-a incercat o resuscitare. Acesta a fost si motivul pentru care tanara a fost totusi luata de echipajul Ambulantei si dusa la Spitalul Judetean de Urgenta", a mai precizat, citat de Rompres, Dan Petrovici.


Barbarie la "Sfanta Treime"
Dupa cum se stie, manastirea "Sfanta Treime" a fost scena unei crime greu de inchipuit, care aminteste de Evul Mediu. Asa-zisul preot duhovnic Petru Corogeanu, ajutat de patru maicute, a sechestrat-o pe maicuta Maricica Iria Cornici, in varsta de 23 de ani, intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare cu sfori. Preotul ucigas si cele patru complice ale sale au declarat ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei maicute. In 13 iunie, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus in gura un calus facut dintr-un prosop. Irina a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mancare si intr-un pridvor unde era foarte racoare, ea murind in seara de 15 iunie. Dupa acest incident, criminalul in sutana a declarat cu seninatate ca nu se simte deloc vinovat si ca nu a dorit decat sa o salveze pe Irina. "Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea si daca s-a intamplat sa intre in coma si sa faca infarct."Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rand, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decat la maini si la picioare", a declarat ucigasul Petru Corogeanu.

Crima pare a fi ceva normal la manastirea "Sfanta Treime", daca tinem cont de faptul ca preotul asasin este sustinut de majoritatea maicutelor. Una dintre ele, maica Marta, s-a aratat convinsa de faptul ca masurile luate fata de Irina au fost corecte. "Din cauza ca era bolnava la cap a trebuit sa fie tinuta in chilie si pentru asta am mai tinut-o in chilie, dupa care am dus-o in biserica. Am inceput s-o tratam asa, am zis ca intai cu rugaciuni, cu mila lui Dumnezeu, daca nu se face bine o ducem la doctor si am incercat asa cateva zile si asa a fost voia lui Dumnezeu, ca a decedat", a spus maica Marta.


Vicarul Husilor, lovit si injurat ca la usa cortului
Scenele de cosmar de la "Sfanta Treime" au continuat si la sfarsitul saptamanii trecute, cand vicarul Episcopiei Husilor, politisti si procurori au fost agresati verbal si fizic de maicute, de preotul criminal Corogeanu si de cativa localnici, fiind nevoie de interventia unui detasament de jandarmi pentru a restabili ordinea si pentru ca lucrurile sa nu degenereze si mai rau.

In paralel cu ancheta desfasurata de Politie si Parchet, Episcopia Husilor a declansat propriile cercetari, in final hotarand ca asa-zisul preot Corogeanu sa fie oprit de la slujire. Vineri, episcopul vicar al Episcopiei Husilor trimis la manastirea "Sfanta Treime" sa-l instiinteze pe Corogeanu despre aceasta decizie, a fost lovit si injurat ca la usa cortului de mai multe maicute care au sarit in apararea preotului criminal. De asemenea, politistii si procurorul care au mers la Tanacu sa ancheteze cazul au fost impiedicati de maicute si calugar sa-si continue cercetarile, astfel ca a fost nevoie de interventia Detasamentului de Interventie Rapida Vaslui si a jandarmilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea