Social

#botez suceava

Preotul care a oficiat botezul in urma caruia un bebelus a murit a fost suspendat din functie

Preotul sucevean care a oficiat botezul in urma caruia un bebelus de o luna si jumatate si-a pierdut viata a fost suspendat din functie, pana la finalizarea anchetei. Anuntul a fost facut de Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

„Parintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujeste pana la finalizarea anchetei si daca se dovedeste a fi vinovat, fara indoiala, este un cetațean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cerceteaza cazul. In paralel, si organele judiciare locale din Suceava fac verificari in acest caz, intr-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpa. 

Bebelusul in varsta de 6 saptamani a suferit un stop cardio-respirator la cateva minute dupa ce a fost scufundat total in cristelnita. Micutul ar fi inghitit multa apa, aproximativ 110 ml de apa, conform declaratiilor facute de tatal bebelusului.

A fost transportat de urgenta la spital, intubat si ventilat mecanic. Din pacate, organismul firav al bebelusului, nascut prematur, nu a rezistat, iar luni dimineata s-a stins din viata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea