Social

#fonduri europene #preoti #sprijinirea agriculturii

Preotii vor promova masurile de sprijinire a agriculturii si avantajele fermelor moderne

Preotii de la sate vor primi in curand o noua indatorire. Acestia vor trebui sa promoveze masurile de sprijinire a agriculturii si sa informeze localnicii despre avantajele fermelor moderne, a anuntat astazi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a declarat ca va si semna un protocol de colaborare cu Preafericitul Parinte Daniel in acest sens.


Totodata, in acest protocol se mai prevede ca Biserica sa ajute si la promovarea altor masuri pe care la va lua Ministerul Agriculturii.

"Preotii reprezinta vectorul principal in mediul rural si au o credibilitate foarte mare. Este vorba de sustinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, in special cele pe fonduri europene. Oamenii de la tara sunt circumspecti atunci cand este vorba sa primeasca ceva gratis, asa cum se intampla in cazul fondurilor europene.

In zona rurala, preotul este printre intelectualii satului si enoriasii ii cer sfatul cu privire la diverse probleme", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

Acesta a precizat, de asemenea, ca pentru aceasta activitate preotii nu vor fi platiti suplimentar.

Sursa foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea