Social

Preotii care candideaza la primarii risca sanctiuni din partea Episcopiei

Preotii care candideaza la alegerile locale pentru functia de primar din partea unor formatiuni politice risca sanctiuni din partea Episcopiei Argesului si Muscelului. In aceasta situatie se afla cel putin trei preoti, care si-au depus candidaturile la posturile de primar in orasele Mioveni, Stefanesti si Costesti, din partea Partidului Democrat-Liberal (PD-L) si respectiv a Partidului National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD).

Consilierul pentru relatii publice al Episcopiei Argesului si Muscelului, preotul Nicolae Margaritescu, a declarat joi, pentru ROMPRES, ca niciun preot nu a anuntat institutia despre intentia de a candida la un post de primar. "Pozitia Episcopiei nu poate sa difere de hotararea Sfantului Sionod, care spune ca se da dreptul doar la candidaturi independente pentru consiliile locale si doar cu aprobarea episcopului.

Persoanele in cauza, daca e asa cum se spune, desi pe noi nu ne-au anuntat, o fac pe barba lor. Nu au, cu siguranta, aprobarea Episcopiei pentru a candida", a declarat consilierul episcopal. Nicolae margaritescu a precizat ca episcopul Argesului si Muscelului, PS Calinic, a dat avizul unor preoti care si-au exprimat intentia de a candida ca independenti la consiliile locale, in conditiile in care a fost respectata hotararea luata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. (continuarea in Stirilocale.ro)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Stirilocale.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea