Social

#bani #inmormantare #servicii #enorias #preot

Preot, reclamat ca nu slujeste pentru cei care nu platesc

Un preot bacauan a starnit furia enoriasilor dupa ce la inmormantarile rudelor acestora nu le-a facut slujba intreaga, ba chiar critica mortul in timpul inmormantarii.

In satul Slobozia , din judetul Bacau, a inceput un razboi deloc ortodox intre preot si enoriasi . Credinciosii il acuza pe duhovnic ca le ingroapa mortii in bataie de joc, iar preotul le raspunde ca nu si-au platit la zi cotizatia la biserica.

Oamenii spun ca Neculai Barcan, preotul care ar trebui sa le fie alaturi in relatia lor cu Dumnezeu, le cere mereu bani. In plus, daca nu dau acesti bani, nu au parte de slujbele de care au nevoie decat in varianta grabita si presarata cu reprosuri .

Potrivit Click!, satenii l-au filmat pe duhovnic cu telefonul mobil, atunci cand il critica pe mort in fata rudelor. “Acum faceti si mofturi ? Platiti intai contributia pentru decedat, ca n-a platit un leu in 20 de ani. Ce predica sa-i fac? Tot in pamant ajunge”, le-a spus preotul membrilor familiei defunctului.

Preotul Barcan le-a spus jurnalistilor ca problemele satului nu ii priveste. “Nu intereseaza pe nimeni cum ne organizam noi. Raspund in fata superiorilor mei. Predica oricum nu e obligatorie. Daca decedatul nu a fost om bun, a fost un huligan si a facut prostii, ce sa spun frumos despre el ? Nici n-a dat bani, trebuie sa dea, daca vrea predica. Asta e problema interna”, a precizat barbatul pentru Click!.

Contributia pe care trebuie sa o plateasca satenii este de 50 de lei pe an pentru fiecare familie iar preotul tine o evidenta exacta a celor care nu platesc.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea