Social

Preot gasit incendiat, cu gitul taiat si cu picioarele legate

Un preot calugar de la manastirea cu hramul Acoperamintul Maicii Domnului din comuna Helegiu, judetul Bacau, a fost gasit mort in chilia sa, incendiat , cu gitul taiat si cu picioarele legate cu o curea. Preotul calugar Pahonie a fost descoperit mort, miercuri seara, de catre o femeie care ingrijea de manastire . "Era cu gitul taiat, cu picioarele legate cu o curea si ardea. Din chilie iesea fum. Femeia a stins focul si a fugit in sat sa anunte", a declarat Ion Pirjol, nepotul victimei. Potrivit anchetatorilor, preotul a fost ucis de catre Nicolae Roset, de 27 de ani, fiul femeii care avea grija de manastire si care a descoperit cadavrul, transmite Mediafax.
"Motivul a fost razbunarea , pentru ca autorul crimei credea ca preotul o tine fortat pe mama lui acolo si el dorea ca femeia sa vina acasa, sa-i dea pensia, sa-i dea banii, sa-i faca mincare si sa-l ingrijeasca. A fost prins in gara Onesti, in timp ce incerca sa plece cu primul tren", a declarat Mihai Craciun, procuror la Parchetul Tribunalului Bacau.
Tinarul a fost retinut in baza unei ordonante pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare, sub acuzatia de omor deosebit de grav. Inainte de a se calugari, preotul a fost contabil. El se retrasese si incepuse constructia manastirii in urma cu 14 ani, adunind materialele si banii de la credinciosi .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea