Social

#icr #andrei plesu #anulare #prezenta #mircea cartarescu #victor ponta # Salonul de Carte de la Paris

Premierul Victor Ponta nu mai participa la Salonul de Carte de la Paris

Premierul Victor Ponta nu va mai participa la Salonul de Carte de la Paris, desfasurat in perioada 21-22 martie, ca urmare a scandalului iscat in jurul Institutului Cultural Roman dupa ce mai multi scriitori romani au anuntat ca nu vor merge la Paris, nemultumiti de conducerea ICR.

Romania este invitat de onoare la Salonul de Carte de la Paris si va fi reprezentata de ministrul Culturii, dupa ce premierul Victor Ponta si-a anulat participarea, pe fondul discutiilor aparute in utlimele zile.

"Domnule ministru al Culturii, aveti sarcina dificila de a merge la un eveniment care trebuia sa faca cinste si onoare Romaniei, tara invitata special la Salonul de Carte. In stilul romanesc al acelorasi oameni, daca putem sa facem de ras si sa facem un scandal, ca sa nu mai ramana nimic bun dintr-o actiune buna, vad ca nu rateaza nicio ocazie.(..) Este deja o practica a adversarilor nostri politici de a se duce tot timpul si de a-si spala toate rufele in publicul european. Cred ca este cel mai rau lucru care se poate face Romaniei", a spus Ponta in sedinta de Guvern.

Mircea Cartarescu, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Neagu Djuvara si Petru Cimpoiesu au anuntat ca nu vor merge la Paris, in semn de protest fata de politica dusa la ICR de actualul director, Andrei Marga.

Sursa foto: ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea