Social

Premierul se agata de protocolul PNL-PD

Theodor Stolojan nu are sanse sa-si impuna proiectul in PNL, deoarece formatiunea nu este dispusa nici sa-si "vanda", nici sa-si "negocieze" identitatea liberala, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu intr-un interviu acordat agentiei Mediafax.

Cu aceeasi ocazie, seful PNL a dat asigurari ca nu intentioneaza sa se retraga de la guvernare, a trecut in revista realizarile Cabinetului pe care-l conduce si a lasat sa se inteleaga faptul ca, daca ar fi fost ales presedinte al Romaniei, l-ar fi nominalizat pe Traian Basescu pentru postul de premier.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a criticat faptul ca Theodor Stolojan a iesit sa faca declaratii publice inainte de a discuta subiectul in cadrul partidului. Totodata, liderul PNL a apreciat ca fiind nule sansele de reusita ale consilierului prezidential, invocand ideea ca acesta ar fi "detasat" de ideea pastrarii identitatii liberale.

"Vad ca a preferat sa iasa la televiziune, inclusiv pe o tema care in PNL nu are catusi de putin sanse de succes. Theodor Stolojan pare sa fie relativ detasat de necesitatea pastrarii de catre PNL a unei identitati liberale. Acesta este un lucru la care nu numai eu, ci si toti membrii PNL tin foarte mult si nu sunt dispusi sa negocieze in aceasta privinta cu nimeni", a spus Tariceanu.

Liderul liberal a reiterat insa ideea potrivit careia formatiunea pe care o conduce ar fi deschisa spre atragerea altor partide, fara a se face vreun rabat de la ideile liberalismului.

"PNL ramane un partid deschis in privinta posibilitatii de a se intari prin atragerea altor forte politice. In acelasi timp, trebuie sa fie foarte clar ca nu este dispus nici sa se vanda, nici sa se negocieze identitatea liberala, aderenta la ideile, valorile, principiile liberalismului", a precizat Tariceanu.

Seful PNL a tinut sa sublinieze si indisponibilitatea partidului sau de a accepta vreo schimbare la nivelul conducerii. "Partidul are o pozitie cat se poate de lipsita de echivoc in aceasta privinta si nu exista disponibilitatea PNL in momentul de fata de a accepta o schimbare, care nu inteleg cum ar putea fi justificata si pe care membrii partidului nu o vad justificata, la nivelul conducerii alese de un congres acum mai putin de un an si jumatate", a conchis premierul.

Tariceanu a facut referire si la relatia "institutionala" pe care o are cu presedintele Traian Basescu , fara a uita insa sa trimita un "sut" spre poarta sefului statului, spunand ca, daca ar fi fost ales presedinte al Romaniei, l-ar fi nominalizat pe Basescu la functia de prim-ministru.

"Raspunsul este foarte clar: exista un cadru institutional fara ambiguitati (...) si, mai mult decat atat, exista o intelegere parafata printr-un protocol intre PNL si PD. Aceste lucruri erau foarte clar definite si este stipulat ca, daca un partid are functia prezidentiala, celalalt partid da prim-ministrul si reciproc", a spus Tariceanu.

El a mai criticat initiativa PSD de a depune o motiune de cenzura, apreciind ca momentul ales este "total prost gan-dit", deoarece raportul din 16 mai va fi unul pozitiv si, implicit, vor fi recunoscute performantele Executivului.

Nu vom scoate mai multi bani dn buzunare

Intrebat in ce masura crede ca in primul an de dupa integrarea in UE se va accentua nemultumirea cetatenilor din cauza costurilor mai ridicate, premierul Tariceanu a apreciat ca preturile ar putea chiar sa scada.

"Nu trebuie sa ne asteptam la cresteri de preturi. Nu vor fi cresteri de preturi care sa nemultumeasca oamenii si care sa se datoreze integrarii in UE. Din contra, datorita cresterii si presiunii competitiei pe piata prin aparitia mai multor firme si investitori, preturile vor scadea", a declarat primul ministru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea