Social

# incendiu matei bals

Premierul Romaniei: "Vom acorda un ajutor de 5.000 de lei familiilor victimelor de la Matei Bals"

Premierul Romaniei, Florin Citu, a anuntat ca familiie victimelor de la Spitalul Matei Bals vor primi un ajutor materiale de 5.000 de lei pentru fiecare persoana afectata.

„În hotărârea de astăzi  a CNSU a apărut un lucru nou.  E o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară de suspendare a activităţii pe perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de combatere a pandemiei.
Din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact pentru un act norlativ care să reglementează această situaţie şi vor fi mai multe propuneri acolo”, a conchis Florin Cîţu.

„A fost adoptat un proiect de lege foarte asteptat, care a creat foarte multa rumoare. Proiectul de lege de acum abroga acea lege, care suspenda dreptul companiilor din Romania sa acceseze fonduri din sectorul privat. Din primul m0ment am spus ca vom abroga aceasta lege, 173/2020. Acest proiect de lege merge la parlament si este un mesaj clar ca acest guvern sustine investitiile si are nevoie de incvestitii.

A fost aprobata o hotarare de guvern prin care se propune acordarea unui ajutor de urgenta familiilor victimelor de la Matei Bals, de 5000 de lei pentru fiecare persoana afectata, suma maxima fiind de 1 milion.
Suntem foarte aproape de o forma finala a bugetului.”, a adăugat Florin Cîţu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea