Social

Premierul este mai apreciat decat guvernul

Contrar aprecierii presedintelui Traian Basescu, care lasa sa se inteleaga ca executivul este performant, si nu premierul, populatia este mai multumita de activitatea primului-ministru decat de prestatia echipei guvernamentale in ansamblu. Potrivit unui sondaj INSOMAR, realizat in perioada 28 octombrie - 6 noiembrie pe un esantion reprezentativ de 1.201 persoane, 37 la suta din romani se declara multumiti de activitatea premierului si doar 35,4 la suta de cea a guvernului. Ambele cifre sunt in scadere fata de un sondaj precedent, cand numarul celor multumiti de prestatia guvernului si a premierului se cifra la 38 la suta, respectiv 41 la suta. 62 la suta din romani sunt multumiti de activitatea presedintelui Basescu, o cifra in crestere fata de sondajul anterior (60 la suta).
Nastase, Iliescu, C.V. Tudor - in crestere
Traian Basescu se mentine in continuare pe prima treapta a topului increderii populare (58 la suta), fiind urmat de Mona Musca, cu 50 la suta (un spor de doua procente), Theodor Stolojan, cu 43 la suta (o diminuare de patru procente) si Monica Macovei, cu 35 la suta (un spor procentual de sapte la suta). Sunt cotati cu destula incredere Mircea Geoana (34 la suta - in scadere, insa, cu 3 procente) si Adrian Nastase (31 la suta, cu un spor de 6 procente). In topul increderii si-a facut aparitia si ministrul Gheorghe Flutur (30 la suta). Tot atatea procente acumuleaza si Emil Boc (o crestere de 3 la suta). Premierul Tariceanu si ministrul de externe, Ungureanu, au o cota de incredere de 28 la suta. In vreme ce la cel dintai este vorba de un regres de 3 puncte, la cel de-al doilea este vorba de o crestere de 5 procente. Cresteri semnificative inregistreaza si Ion Iliescu (de la 19 la 27 la suta) si Corneliu Vadim Tudor (de la 18 la 26 la suta).
Alianta D.A., favorita
Daca in perioada realizarii sondajului ar fi avut loc alegeri generale, Alianta D.A. ar fi realizat un scor electoral de 47,5 la suta (in scadere cu 3 la suta fata de luna precedenta). PSD si PRM ar creste cu circa doua procente, raportat la aceeasi perioada, ajungand la 29,6 la suta, respectiv la 12,8 la suta. Realizatorii sondajului apreciaza ca nu a avut practic loc un transfer de popu-laritate de la Putere spre Opozitie, ci o sporire a numarului celor indecisi (de la 25 la suta la 29 la suta).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea