Social

#cehia #rusia #sistem antiracheta #cuplare statele unite

Premierul Cehiei sustine "cuplarea" Rusiei la sistemul antiracheta american

Premierul ceh Mirek Topolanek , a carui tara asigura in prezent presedintia semestriala a Uniunii Europene, s-a pronuntat duminica pentru 'cuplarea' Rusiei la sistemul de aparare antiracheta pe care SUA doresc sa-l desfasoare in Europa, transmite ITAR-TASS.

'Impartasesc intru totul pozitia cancelarului german Angela Merkel. Pozitia ei este si pozitia mea. Sper ca aceasta va fi si pozitia Rusiei si a SUA', a afirmat Topolanek, subliniind ca o 'eventuala cuplare ' a Rusiei la scutul antiracheta este atat in interesul Cehiei', unde SUA intentioneaza sa amplaseze un radar, cat al celorlalte state.

'Sistemul global antiracheta ofera in primul rand o protectie impotriva organizatiilor teroriste. De aceea, cooperarea, o discutie deschisa, fie si numai in formatul NATO-Rusia sau la nivel bilateral sunt extrem de necesare', a spus premierul Cehiei, care recent a efectuat o vizita la Moscova, in fruntea delegatiei UE pentru rezolvarea problemelor legate de tranzitul gazelor rusesti spre consumatorii europeni prin teritoriul ucrainean.

In a doua jumatate a acestui an, este programata o vizita oficiala a premierului rus Vladimir Putin la Praga, anunta CTK.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea