Social

#cehia vladimir putin #gaze rusia cehia

Premierul ceh l-a invitat pe Vladimir Putin la Praga

Premierul ceh Mirek Topolanek , a carui tara detine presedintia Uniunii Europene, i-a telefonat omologului sau rus Vladimir Putin si l-a invitat la Praga, iar acesta a acceptat, a anuntat serviciul de presa al Guvernului de la Moscova.

Premierul rus si omologul sau ceh au discutat miercuri seara la telefon despre acordurile dintre Moscova si Kiev in domeniul gazului, a anuntat serviciul de presa al Guvernului rus, relateaza AFP. Cei doi oficiali "si-au exprimat satisfactia pentru reluarea livrarilor de gaz spre Europa si solutionarea problemei tranzitului in general", potrivit comunicatului.

"Topolanek si-a exprimat recunostinta fata de partea rusa pentru eforturile sale in vederea rezolvarii problemei tranzitului de gaz rusesc spre Europa. Putin, la randul sau, l-a informat in detaliu pe premierul ceh in legatura cu acordurile" cu Ucraina in domeniul gazului, continua comunicatul. De asemenea, premierul ceh l-a invitat pe Putin la Praga, potrivit aceleiasi surse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea