Social

#muzee #noaptea muzeelor #reduceri #expozitia unei fosile de dinozaur #The Human Body

Premiere la Noaptea Muzeelor 2013: Noaptea africana, expozitia unei fosile de dinozaur urias si reduceri-soc la The Human Body

Expunerea fosilei unui dinozaur urias, vizionarea celei mai recente productii de la BBC Natural History, "Africa", si reducerile substantiale oferite la celebra expozitie The Human Body sunt doar cateva dintre premierele pe care le pregatesc organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor in noaptea de sambata spre duminica pentru zecile de mii de vizitatori din toata tara.

Cea de-a noua editie a evenimentului "Noaptea muzeelor" are loc in noaptea de 18 spre 19 mai si aduna laolalta o serie de evenimente culturale speciale atat in Bucuresti, cat si in tara.

"Noaptea Muzeelor" vine, in acest an, cu o serie de premiere, dar si cu muzee sau institutii culturale noi integrate in circuitul vizitatorilor, in noaptea de sambata spre duminica.

Capitala vine in atentia vizitatorilor cu mai multe expozitii si evenimente importante si unice pana acum, insa piesele de rezistenta din acest an se anunta a fi la Muzeul National de Istorie Grigore Antipa.

Reprezentantii muzeului au pregatit pentru acest an o tematica aparte, intitulata "Noaptea africana", in care vizitatorii vor avea ocazia sa vizioneze, in premiera, cea mai importanta productie de pana acum a BBC Natural History, "Africa", documentar realizat de celebrul David Attenborough.

Si celebra expozitie "The Human Body", de la Muzeul Antipa din Bucuresti, care a facut furori de la deschidere si pana acum, intra in planurile organizatorilor pentru Noaptea Muzeelor. Vizitatorii nu vor avea acces gratuit la expozitie, insa vor beneficia de o reducere de 66%, astfel ca pretul unui bilet va fi scazut de la 60 de lei la doar 20 de lei.

O alta premiera interesanta are loc in tara, la Deva, Hunedoara, unde in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor va fi expusa fosila (osul omoplat) unui dinozaur urias, care a trait acum mai bine de 65 de milioane de ani si care poate fi admirata la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva.

Peste 150 de muzee si organizatii culturale din Romania isi deschid portile pentru vizitatori, in acest an, la Noaptea Muzeelor, dintre care 32 doar in Bucuresti.

Lista completa a insitutiilor incluse in circuitul muzeal din intreaga tara in noaptea de 18 spre 19 mai, dar si informatiile cu privire la programul si evenimentele organizate in fiecare oras pot fi accesate pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro.


Sursa foto: stiri.rol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea