Social

#spital #sange #premiera #dispozitiv #timisoara #plaman artificial #oxigenare

Premiera medicala: "Plamanul artificial" a fost implementat cu succes la Timisoara

"Plamanul artificial", un dispozitiv medical destinat pacientilor cu probleme respiratorii, a fost utilizat pentru prima oara in Romania, la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Timisoara.

Dispozitivul a fost folosit astazi in cazul unui pacient cu insuficienta respiratorie acuta severa, caruia ventilatia artificiala nu reusea sa-i asigure oxigenarea potrivita.

"Prin noua tehnica, sangele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigura eliminarea bioxidului de carbon in exces si oxigenarea sangelui. Dispozitivul este numit si 'plaman artificial' intrucat structura sa este asemanatoare cu a alveolelor pulmonare, suplinind functia plamanului atunci cand aceasta este compromisa", se arata intr-un comunicat de presa remis de Spitalul Judetean din Timisoara.

Specialistii sustin ca utilizarea acestui dispozitiv poate ajuta la vindecarea plamanilor, pacientul putand respira din nou normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea