Social

Premiera medicala la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu"

O interventie care a constat in eliminarea unei tumori maligne osoase si reconstructia articulatiei unui genunchi cu o proteza modulara a avut loc, joi, in premiera, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii " Grigore Alexandrescu " din Bucuresti.

Interventia a fost realizata de o echipa de la Clinica de Ortopedie, condusa de doctorul Alexandru Ulici.

Pacientul, un adolescent in varsta de 17 ani, se prezentase la unitatea medicala in urma cu patru luni, pentru ca avea dureri la genunchiul drept, fara sa fi suferit vreun traumatism. Prin investigatii amanuntite s-a stabilit ca tanarul are cancer osos. El a inceput imediat tratamentul cu citostatice, iar evolutia a fost favorabila interventiei chirurgicale.

In acest caz erau mai multe variante de interventie, respectiv amputarea - mutilanta din punct de vedere functional si estetic, reconstructia osoasa cu autogrefa - care bloca genunchiul - si tehnica de reconstructie modulara - varianta standard la nivel international, ce permite recuperarea rapida functionala si reintegrarea sociala a pacientului.

Dificultatea interventiei a fost data de localizarea tumorii, care penetra articulatia genunchiului, necesitand astfel o rezectie larga. Proteza utilizata in acest caz a permis inlocuirea celor doua segmente osoase extrase, femural si tibial.

Beneficiind de acest tratament, pacientul va putea reincepe sa mearga rapid si va avea posibilitatea unui regim de viata normal, a apreciat seful echipei care a realizat interventia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea