Social

#bucuresti #premiera medicala #premiera medicala romania #operatie 3D

Premiera medicala in Romania: Prima operatie 3D a avut loc la Bucuresti

In premiera pe tara, la Bucuresti a avut loc recent prima operatie 3D. In timpul operatiei, medicii au purtat ochelari speciali pentru a vizualiza imaginile 3D.

Aparatura pe care medicii au folosit-o in timpul operatiei a transmis imagini din corpul pacientului in format tridimensional. Pacientul operat suferea de o forma avansata de hernie.

Operatia a fost efectuata la o clinica particulara din Bucuresti, singura care dispune de aparatura performanta de acest tip. In timpul interventiei chirurgicale, medicii au inlocuit laparoscopul normal cu imagini bidimensionale, cu un aparat de ultima generatie, care reda imagini tridimensionale.

Cu ajutorul acestei tehnici performante, medicii pot realiza operatii in orice conditii. Procedura poate fi transmisa in direct, iar la operatie pot participa simultan chiar si 50 de medici, care folosesc ochelari speciali 3D.

La noi in tara exista doar un singur echipament de acest gen, in valoare de circa 100.000 de euro.

Foto: thestar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea