Social

#incontinenta urinara #stranut #tuse #femei #nastere naturala #ginecolog #proteza #urolog

Premiera in Romania: Proteza sintetica pentru incontinenta urinara

16 paciente cu incontinenta urinara de la Spitalul Colentina au beneficiat de o operatie in premiera: folosirea unei proteze sintetice de ultima generatie. Proteza este cea mai moderna conceptie pentru tratarea acestei probleme medicale.

Procedura a fost introdusa pentru prima oara de profesorul doctor Wolfram Jager, de la Clinica Chirugicala din Koln.

Noile proceduri se bazeaza pe protezele din PVDF, care sunt elastice si formeza o cicatrizare mai supla. Aceste proteze refac statica pelvina, ligamentele uterosacrate si pubovezicale.

Incontinenta urinara reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care se confrunta femeile, in special cele care au nascut pe cale naturala.

Cele 16 paciente operate la Spitalul Colentina pierdeau urina la tuse, stranut, ras si chiar atunci cand stateau in picioare pentru o perioada mai mare de timp.

Medicii romani care au efectuat operatiile sunt de parere ca incontinenta urinara este o provocare atat pentru chirurgii generalisti, cat si pentru ginecologi, urologi si specialistii in geriatrie.

Sursa foto: //inpascani.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea