Social

#stocarea energiei pe baza de baterii #prima statie pentru stocarea energiei #parc eolian #energie eoliana

Premiera in Romania: Prima statie pentru stocarea energiei, inaugurata la Constanta

Prima statie pentru stocarea energiei pe baza de baterii a fost inaugurata in parcul eolian Cobadin 1 din Constanta. 

Proiectul Stocare - asa cum a fost numit aceasta afacere EDP Renewables SA (EDPR), lider in sectorul energiei regenerabile si unul dintre cei mai mari producatori de energie eoliana din lume - reprezinta o dezvoltare tehnologica esentiala in stocarea energiei.

Atunci cand exista o productie excesiva, sistemul va incarca bateriile, iar atunci cand productia este mai mica decat se astepta, energia stocata in baterii va fi furnizata consumatorilor.

Acest tip de instalatie de stocare a energiei ar putea oferi un progres pe piata energiei in urmatorii ani prin transformarea energiilor regenerabile, cum ar fi energia solara eoliana si fotovoltaica, in surse de energie disponibile in mod constant, precum si cresterea eficientei si fiabilitatii acestora.

Proiectul EDPR reprezinta prima activitate de stocare a energiei in Romania, unde compania a fost prezenta din 2008.

Compania are in prezent o capacitate totala instalata de 521 MW in Romania, care cuprinde in principal energia eoliana si, intr-o masura mai mica, energia solara. Facilitatile de productie ale EDPR din tara sunt situate in Dobrogea si Moldova (energie eoliana) si Oltenia (energie solara).

Inovatia tehnica pentru imbunatatirea productiei si utilizarea mai eficienta a resurselor sunt semnele distinctive ale EDPR, care lucreaza si investeste prin proiecte precum aceasta initiativa si alte initiative de pionierat pentru a asigura pozitia companiei in fruntea productiei de energie curate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea