Social

#studiu gemeni #Universitatea Babes-Bolyai #registru gemeni #gemeni

Premiera in Romania! Incepe numaratoarea gemenilor

Romania va avea, in premiera, un registru al fratilor “trasi la indigo”! Initiativa apartine cercetatorilor de la Laboratorul de Neurostiinte Cognitive, de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, anunta Digi24.

Oamenii de stiinta vor sa identifice in ce fel pot influenta personalitatea, inteligenta si dezvoltarea emotionala factorii ereditari, dar si mediul. Iar, in acest domeniu de studii, gemenii au un statut privilegiat, spun specialistii, tocmai datorita faptului ca au impartit acelasi spatiu pana la nastere.

Registrul gemenilor este in faza pilot, asa ca toti gemenii romani, cu varsta peste 18 ani, se pot inscrie in el. Studiile se vor realiza online sau cu ajutorul unor operatori de cercetare care vor merge in orasul unde locuiesc gemenii.

Dincolo de faptul ca acestia beneficiaza de analize medicale gratuite, ei au ocazia sa cunoasca alte perechi de gemeni din aceeasi regiune sau tara.

Pana acum, 28 de tari, de pe cinci continente, au facut acest registru, cu peste un milion si jumatate de gemeni in evidenta.

Sursa foto: Kristin Eldridge

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea